Inwoners mogen meedenken over Schagen Oost

Gepland Nieuws

SCHAGEN – De gemeente Schagen nodigt inwoners van de stad Schagen uit om mee te denken over toekomstige woningbouw in Schagen Oost. 

Schagen Oost is in beeld voor woningbouw als Muggenburg Zuid klaar is. In die wijk worden tussen 2024 en 2033 728 nieuwe woningen gebouwd.

In Schagen Oost denkt de gemeente aan rond de 1.100 woningen. Dat is in verhouding weinig voor het hele gebied.

Om een ruime en groene wijk te kunnen realiseren, heeft de gemeente de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) op de grond gevestigd. Grondeigenaren moeten bij verkoop de grond eerst aanbieden aan de gemeente Schagen. Zo wil de gemeente projectontwikkelaars buiten de deur houden.

De WVG loopt september volgend jaar af. Om die periode te verlengen, moet de gemeente een visie voor het gebied opstellen.

6 december tussen 17.00 en 21.00 uur kunnen bewoners meedenken over Schagen Oost. De bijeenkomst wordt gehouden bij Vonk aan de Binnenhof in de wijk Hoep-Zuid.

De suggesties van bewoners worden meegenomen in een omgevingsvisie voor de wijk. Die visie moet in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn en wordt dan voorgelegd aan de bewoners en aan de gemeenteraad.

Zie ook: Raad bespreekt omgevingsvisie Schagen Oost

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Jac
  Jac zegt:

  Frau von Kampfen doet toch lekker wat ze zelf wil, heeft echt schijt aan alles en aan de burgers nog het meest. Tijd voor een pvv burgemeester misschien? Waarom is deze burgemeesters zowieso benoemd? Laat de burgers kiezen en ze maakt geen enkele kans.

 2. Joop 54
  Joop 54 zegt:

  Wie gelooft dit nu nog.
  Von Kampen doet dit niet uit vrije wil.
  Dan had ze ook wel de crisis noodopvang op een inspreekavond besproken.
  Maar dan ff niet.

  Het is echt heel moeilijk voor politici om te luisteren en dat te vertalen in beleid.
  Vaak zitten ze er gewoon om macht te voelen omdat ze dat thuis niet hebben. Totaal onwetend en oncapabel. Wie wil er nou nog in de politiek ?
  Allemaal leugens en bedrog.

 3. Ingrid
  Ingrid zegt:

  Tuurlijk joh, je mag meedenken, om je koest te houden, maar uiteindelijk verdwijnt alle inbreng in een geheime ladenkast. Tot op heden doet de Gemeente Schagen vrijwel nooit iets met de inbreng van de inwoners. De bestuurders vinden het maar lastig, denk ik, die participatie. Immers, elk belangenconflict tusssen gemeente en inwonders leidt tot twijfel, getreuzel en vertraging. Knopen worden niet doorgehakt. Het informeren van de omwonenden gebeurt niet of te laat.
  Kijk bijvoorbeeld eens naar die hele wethouder-Beemsterboer-soap over het bouwen van Muggenburg Zuid. Bewoners moesten hemel en aarde bewegen om ervoor te zorgen dat het bouwverkeer NIET over de enige ontsluitingsweg van het huidige Muggenburg (Noord) zou gaan. Uiteindelijk komt er dan toch een tweede ontsluitingsweg. Maar dat was een sigaar uit eigen doos, want die ontsluitingsweg stond al beschreven in de oorspronkelijke plannen van tientallen jaren geleden.

  Bovendien verliest de gemeenteraad zich maar al te vaak in dwarsliggerij. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kinderachtige discussies over de rijrichting in de Thorbeckestraat.

  Dus bereid je er maar op voor, wat de projectontwikkelaar het meeste geld oplevert, dát wordt het definitieve bouwplan. En dat bouwplan wordt je op het laatst mogelijke moment door de gemeente door de strot geduwd.

   • Drugskoning Patrick Verdonk uw vrolijke Explosives & Arms dealer van Holland
    Drugskoning Patrick Verdonk uw vrolijke Explosives & Arms dealer van Holland zegt:

    Bent u die ”Henk en Ingrid” waar onze grote Leider en Rots in de Branding, onze Steun en Toeverlaat, Redder in Nood, en Oplossing voor AL onze Problemen de Weledele Minister President GEERT WILDERS het over had?? Interessant zeg 🙂

    Wat ook interessant is Ons Feest;
    dat begint Overmorgen bij Ons op de Huygenhoekring193 te Heerhugowaard dus op 1 December vanaf een uur of 1700 uur bent u alle van harte welkom we gaan lekker het hele weekend knalle want me moppie word 45 jaar, vandaar korting tot 45% op het hele assortiment, GRATIS BIER voor iedereen die gezellig is en we hebben heerlijke feestprodukten die lekkker naar binnen gaan, topklasse pille poes en snuiverij we gaan het hele weekend knalle met Woppert jaja het word helemaal supergeweldig gezellig!!
    U bent allemaal uitgenodigd,
    Groetjes Pascale en Patrick uw altijd vrolijke leverancier van plezier

 4. Erik Schoen
  Erik Schoen zegt:

  Zeker nadat er in onderzoek op gewezen werd dat de gemeente Schagen heel slecht is in participatie. Misschien hebben ze goede ideeën voor een randweg om Schagen heen te maken, want met de Wijk Muggenburg zuid gaat het niet lukken. Weer een gemiste kans om de druk van de Zuiderweg te halen. Dezelfde weg waar deze mensen uit Schagen Oost ook overheen gaan rijden.

Reacties zijn gesloten.