INVOERING EURO: 11.000 MANUREN

De invoering van de Euro, tussen half december en half januari, heeft de politie Noord-Holland noord 11.000 manuren gekost. Door die grote inzet van mensen bleef het aantal overvallen en berovingen binnen de perken.

Tijdens de conversieperiode waren de ver-loven van de meeste politiemensen ingetrokken. Zij waren nodig om zoveel mogelijk te surveilleren op die tijden en in die gebieden waar geld over straat ging, van zowel particulieren als bedrijven.

Ondanks het feit dat er veel geld over straat ging zakte het aantal overvallen en straatroof ten opzichte van vorig jaar van 48 naar 45. Er zijn twee gevallen bekend waarin melding werd gemaakt van een vals eurobiljet.

Ook de recherche en de fraudeteams zaten op scherp. Dit heeft er toe geleid dat in drie zogenaamde ’witwaszaken’ tien verdachten werden aangehouden. Twee van hen zitten nog in bewaring.

Omdat de recherche, ook door interregionale samenwerking, direct in staat was in te grijpen kon voor een bedrag aan € 590.000,- in verschillende valuta in beslag worden genomen.

De meeste `witwaszaken` kwamen aan het licht door meldingen van financiële instellingen.

Voor de extra inzet van personeel rond de invoering van de euro kreeg de politie extra budget van de rijksoverheid.


Publicatiedatum: 29 januari 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: