Inschrijving Ronde Westfriese Omringdijk open

Gepland Agenda Nieuws

REGIO – De inschrijving voor de 13e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is weer geopend.

De Ronde van de Westfriese Omringdijk vindt dit jaar plaats op 14 juli.  Vanaf vijf locaties – Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen – kan op de fiets worden gestapt voor een route over 50, 80 of 135 kilometer.

De populairste afstand, de 135 kilometer, voert de deelnemers over de gehele ‘Daikboekel’. De oudste en langste dijk van Nederland torent op sommige plaatsen tot wel zes meter boven het landschap uit. De kortere routes van 50 en 80 kilometer gaan deels over de waterkering en deels langs de weilanden.

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk 2024 is Right To Play. Right To Play zet wereldwijd de kracht van sport en spelen in om het leven van miljoenen kinderen te verbeteren. Fietsers kunnen hun deelname extra impact geven door geld op te halen via een actiepagina of door een vrijwillige bijdrage te doen voor het goede doel.

Inschrijven voor de 13e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is mogelijk via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

(Foto: Aangeleverd)

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):