Inloopavond noodopvang druk bezocht (video)

SCHAGEN – De inloopavond voor de noodopvang in Schagen Oost voor omwonenden en raadsleden werd maandagavond druk bezocht.

Meer dan 100 mensen kwamen naar de Priggeweg om te kijken hoe de vluchtelingen straks gaan wonen in de nieuw gebouwde noodopvang. Het COA gaf tijdens de inloopavond rondleidingen aan de bezoekers om een impressie te geven van de locatie.

De rondleidingen werden niet alleen in het Nederlands gegeven, maar zelfs in het Arabisch. “Iedereen kon ervoor kiezen om een normale rondleiding te volgen of een rondleiding zoals een vluchteling die zou krijgen als ze net in Nederland zijn”, aldus Majelle Slenters, locatiemanager van de noodopvang in Schagen Oost.

Alle asielzoekers die nu nog in de opvang in Petten zitten, verhuizen woensdag 1 mei naar Schagen Oost. Als de noodopvang woensdag open gaat dan heeft de gemeente tot mei 2025 om een nieuwe locatie te vinden voor de asielzoekers, omdat de opvang in Schagen Oost maximaal 1 jaar open mag blijven van de provincie.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Jammer dat deze locatie is bepaald voor slechts een tijdelijke opvang van asielzoekers. Gelukkig wordt alles weer opgeruimd voor 1 april 2025.
  Schande om zoveel geld hier slechts tijdelijk uit te geven zeg maar wegsmijten. Dat geld had veel beter besteed kunnen worden.

  • Bart
   Bart zegt:

   Natuurlijk Schagen of te wel W.K. neem van mij aan dat deze tenten met bewoners niet op 1 april 2025 verwijderd zijn dit gaat nog jaren duren dat we verlost zijn van de asiel/statushouders.

 2. Hannie Blok
  Hannie Blok zegt:

  Wat een onaardige reacties.
  Ik hoop dat deze mensen goed opgevangen worden en zo snel mogelijk gehuisvest worden.
  Ik zie al die problemen niet.
  Hun cultuur zo onze ogen open moeten doen.

  • Frits
   Frits zegt:

   Heel veel mensen vluchten voor hun eigen landgenoten. Is hun cultuur dan beter?

Reacties zijn gesloten.