Ingezonden: Woz bezwaar maken voor inwoners in Noord-Holland

Niet iedereen is ervan op de hoogte maar bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van een woning of bedrijfspand kan zeer gunstig zijn. Meerdere belastingen worden namelijk berekent aan de hand van de WOZ waarde. MaakWOZbezwaar neem het gehele proces kosteloos uit handen.

WOZ bezwaar maken kan binnen 6 weken na ontvangst aanslag. De aanslag van de nieuwe WOZ-waarde wordt meestal bekent begin van het jaar rond januari/februari.

WOZ-bezwaar Noord-Holland: voordelen

  • Kosteloos
  • Binnen 3 minuten online geregeld
  • Bespaar gemiddeld €132,- op jaarbasis*
  • 85% slagingskans

Wat is WOZ?
WOZ staat voor waardering onroerende zaken. De gemeente Noord-Holland maakt jaarlijks een schatting hoeveel de WOZ waarde bedraagt van een woning. De WOZ waarde Noord-Holland is gekoppeld aan meerdere belastingen. Hoe hoger de WOZ-waarde hoe hoger de belastingen die worden bepaald op basis van de WOZ waarde.
Voor welke belastingen wordt de WOZ waarde gebruikt? Onroerendezaakbelasting, en inkomsten- en waterschapsbelasting worden gebaseerd op de WOZ waarde.

Woz bezwaar maken Noord Holland
De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Noord-Holland is €367.000,- (Centraal Bureau Statistiek, 2021). Woningen in Noord-Holland hebben de hoogste WOZ-waarde van Nederland. Afgelopen jaar is de gemiddelde WOZ-waarde gestegen met 9%. Met als gevolg alsmaar duurder wordende belastingen.

Noord-Holland is met een gemiddelde WOZ-waarde van €367.000,- de duurste provincie van heel Nederland. Daarom is het zeker de moeite waard om te kijken of een woning geen te hoge WOZ-waarde heeft door bezwaar te maken.

WOZ bezwaar maken tips:
1. Maak altijd WOZ-bezwaar bij een bureau met de nodige expertise. Bezwaar maken is namelijk een lang en ingewikkeld proces. Met de kennis en expertise die maakWOZbezwaar in huis heeft stijgt de slagingskans met 85%.

2.Er zitten geen nadelen aan WOZ-bezwaar maken in Noord-Holland. Het proces is geheel kosteloos. Stel dat u niet in aanmerking komt voor verlaging van de WOZ-waarde van uw woning in Noord-Holland nemen wij de proceskosten op ons.

3.Maak binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bezwaar. Begin van het jaar in januari of februari wordt de WOZ-waarde bekend. Hou rond die tijd dit goed in de gaten via mijnoverheid.nl.

WOZ bezwaar Noord-Holland gratis?
WOZ-bezwaar maken is geheel kosteloos, ook voor woningeigenaren in Noord-Holland. Bezwaar maken is gratis voor alle particuliere woningbezitters en voor het MKB.

Hoe kan MaakWOZbezwaar.nl bezwaar maken gratis aanbieden? In geval van succesvol bezwaar worden de kosten vergoed door de gemeente Noord-Holland. De gemeente Noord-Holland is dit volgens wet verplicht te doen omdat maakWOZbezwaar optreedt als juridische derde partij.

In veruit de meeste gevallen wordt de WOZ-waarde na bezwaar verlaagt. Door onze ervaren experts en taxateurs hebben wij een slaginskans van 85%. MaakWOZbezwaar werkt op een No cure No pay basis. In geval van geen gegrond bezwaar nemen wij de proceskosten op ons.

Woont u in de provincie Noord-Holland of in Amsterdam en wilt u WOZ-bezwaar maken? Na aanslag heeft u 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Wacht niet langer dan nodig is en maak nog vandaag bezwaar!

 

 

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: