Ingezonden: Voordelen van glasvezel internet

Waar we vroeger massaal via onze telefoonlijn internet binnenkregen, is dit de laatste jaren natuurlijk enorm veranderd. Waar er nog enkele uitzonderingen zijn, is glasvezel tegenwoordig in veel huishoudens de standaard. Maar welke voordelen heeft glasvezel nu eigenlijk allemaal? Wanneer je het mensen vraagt, is vaak snelheid het eerste wat ze benoemen en dat klopt uiteraard ook. Toch zijn er veel meer voordelen te bedenken waarom je zou moeten kiezen voor glasvezel. Om je een idee te geven welke voordelen glasvezel allemaal heeft, hebben we de belangrijksten voor je op een rijtje gezet.

Snelheid

Het grootste voordeel en ook de voornaamste reden dat mensen steeds vaker kiezen voor een glasvezelaansluiting, is omdat deze vele malen sneller is dan de reguliere verbinding. Zo kun je met glasvezel snelheden halen van tot wel 1000 mb per seconde. Of je het daadwerkelijk nodig hebt dat is natuurlijk een ander verhaal. Wanneer je het internet voornamelijk gebruik voor het lezen van nieuws en af en toe het streamen van een video, dan kan het natuurlijk ook met een lagere snelheid. Heb je nu nog een ADSL-lijn, maar heb je wel de mogelijkheid tot glasvezel? Dan is glasvezel vergelijken van verschillende aanbieder een verstandige keuze. Zo kun je in plaats van je huidige trage DSL lijn overstappen naar een snelle glasvezelverbinding mocht deze kabel er uiteraard liggen.

Alles wordt voor je aangesloten

Kies je voor een nieuw abonnement met glasvezel, dan is het aannemelijk dat de monteur keurig alles bij je komt aansluiten. Allereerst is het namelijk van belang dat er wordt gecontroleerd op de kabel op de juiste manier het huis binnenkomt en deze dient vervolgens ook op de correcte manier te worden aangesloten. Het kan zelfs zo zijn dat het nodig is om dit te laten doen door een monteur omdat het simpelweg ander te complex is. Kies je dus voor een glasvezel abonnement, dan is het aan te raden te kijken naar een aanbieder die een gratis monteur aanbiedt. Zo loop je niet het risico dat je het bij het eventueel zelf proberen schade aan de kabel toebrengt en ben je ervan verzekerd dat het goed wordt aangesloten. Wel zo fijn, vind je niet?

Minder storingsgevoelig

Of je nu op internet zit of je kijkt interactieve televisie, je zit er in beide gevallen natuurlijk niet op te wachten dat er storing ontstaat. Uiteraard is er niet altijd iets aan te doen zoals bijvoorbeeld problemen met het stroom, maar wanneer de oorzaak binnenhuis ligt, is dit ontzettend vervelend. Door te kiezen voor glasvezel verklein je het risico tot het minimum, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je beeld tijdens een belangrijkste voetbalwedstrijd ineens stilstaat of dat één van je kinderen die fanatiek aan het gamen is de melding ‘connection lost’ in beeld krijgt. Vooral wanneer je met een groot aantal apparaten gebruikmaakt van het internet is het dus van belang dat de verbinding stabiel is en ook blijft, iets wat met glasvezel dus geen enkel probleem is.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: