Ingezonden mededeling: Bereid je voor op Black Friday

Black Friday komt er weer aan! Dit is dé kortingsdag die is komen overwaaien vanuit Amerika enkele jaren geleden. Sindsdien is het ieder jaar populairder geworden: meer merken, meer winkels en meer korting. Tijd dus om je erop voor te bereiden als je wat met korting wilt kopen! Een buitenkansje zo richting de feestdagen in december. Ook in onze regio maken winkels en merken zich weer klaar. Waar ga jij van profiteren deze editie? Waar ga je als eerste naartoe?

Black Friday duurt tegenwoordig meer dan één dag. Bij veel winkels wordt er aan het begin van de week al gestart met aanbiedingen. En soms zelfs nog ruimer van tevoren. Hoe zorg je er nu voor dat je hier zo goed mogelijk van kunt profiteren? We zetten een aantal tips op een rijtje:

Wees goed voorbereid

Inventariseer van tevoren goed wat je nodig hebt en wat het momenteel kost. Zo kun je tijdens Black Friday goed inschatten of de aanbieding ook écht de moeite waard is om op dat moment aan te schaffen. Niet alle deals zijn even mooi als het lijkt, maar als je goed oplet is er echt flink wat korting te scoren op heel veel artikelen. Zo haal je het maximale uit jouw budget om te besteden in de winkels en online. Niets is zo vervelend om iets te kopen wat toch niet zo’n goede deal blijkt te zijn achteraf.

Zorg voor snel internet

Je kunt uiteraard gaan shoppen bij het winkelcentrum bij jou in de buurt, maar de meeste deals vinden tegenwoordig online plaats. Dat betekent dus ook: veel online shoppen. En dan ben je natuurlijk niet de enige. Er zijn heel wat mensen in Nederland die er ’s nachts klaar voor gaan zitten en direct hun slag slaan. Je hoeft niet in de rij te staan – alhoewel sommige webshops hebben zoveel bezoekers dat ze een online wachtrij creëren – maar je wilt er wel snel bij zijn. Zorg er daarom voor dat je een geschikte internetverbinding heeft. Je kunt van tevoren makkelijk internet vergelijken op jouw adres en overstappen naar de beste aanbieder voor jouw situatie. Het kan ook een slimme keuze zijn om juist over te stappen tijdens Black Friday, de internetproviders doen tegenwoordig namelijk ook mee met specifieke kortingsacties in deze Black Week.

Denk aan je budget

Het hoofd koel houden is wellicht niet eenvoudig als er zoveel aanbiedingen op je af komen. Bepaal van tevoren een maximumbudget dat je uit wilt geven in deze periode, anders heb je straks wel heel veel mooie koopjes gescoord, maar heb je er andere geldproblemen voor terug gekregen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Tijdens deze dagen kun je je geld namelijk echt kwijt aan allerlei aanbiedingen; elektronica, schoenen, kleding, parfum, wasmiddel, software, woonartikelen, accessoires, fietsen, etc. Houd het overzichtelijk en maak van tevoren een lijstje en bepaal een maximumbudget. Ook als je gaat shoppen bij de winkels in de buurt.

Denk ook aan Cyber Monday

De kortingsperiode sluit zich online af met Cyber Monday. Cyber Monday is ooit bedacht als online tegenhanger van het kortingsgeweld in de winkels. Er zijn dan ook heel wat merken die er online nog een lekker schepje bovenop doen qua korting op de maandag direct na het kortingsweekend. Durf jij te wachten? Of ben je bang dat je achter het spreekwoordelijke net vist? Dat is een lastige keuze, maar die is aan jou. We wensen je alvast veel shop plezier de komende periode.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):