Ingezonden: Het nut van een goede website

Als ondernemer, winkelier of zzp’er wil je dat je bedrijf gevonden wordt. Want als iemand een schilder nodig heeft of op zoek is naar een busdienst, dan gaat men vaak eerst op internet zoeken. Een website maken klinkt wellicht als een hele klus, maar er is voldoende software te vinden, waarmee het in een paar klikken lukt. Denk hierbij aan WordPress, Jimdo, Wix en Strato bijvoorbeeld. Maar als je deze hebt gemaakt, is het ook belangrijk om de website bij te houden.

Maak een overzichtelijke website

Als potentiële klanten op je website uitkomen, dan wil je ze daar graag houden. Een mooie, overzichtelijke website met duidelijke navigatie zorgt ervoor dat je nieuwe en bestaande klanten eenvoudig de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Wil je graag dat iemand een offerte bij je opvraagt? Zet dan een duidelijke Offerte-knop op de website. Werk je veel met klantencontact? Plaats dan een duidelijk contactformulier op de site. Met behulp van de gemakkelijke websitebouwers hoef je de onderdelen alleen maar op hun plaats te slepen en vervolgens te bewerken qua kleuren en tekst. Hoewel het leuk is om verschillende onderdelen op één pagina te plaatsen, is het beter om alles over meerdere pagina’s te verdelen. Zo hou je het mooi en overzichtelijk. Maak je de pagina te druk, dan blijven bezoekers niet hangen.

Gezamenlijke website

Het onderhouden van een website kan best wel wat tijd in beslag nemen. En als je niet geregeld iets nieuws plaatst, dan zak je langzaam weg in de zoekmachinelijst. Misschien is het dan een goed idee om samen een website te gaan beheren. Bijvoorbeeld met de hele winkelstraat. Werk je al vaak samen met leuke acties en dergelijke, dan is een gezamenlijke website met een homepage voor de straat en pagina’s voor iedere winkel. Zo kun je toch ook je eigen bedrijf promoten. Samen een website beheren gaat natuurlijk niet zomaar; je moet immers goede afspraken maken. Het is daarom goed om samen een redactie te vormen, goed te overleggen en natuurlijk leuke blogs te schrijven.

Gevonden worden in de regio

Je hoeft natuurlijk niet je klandizie per se uit heel Nederland te halen. Maar het is wel leuk om via je website de laatste aanbiedingen van de winkel, de nieuwe kleuren verf in het assortiment of andere nieuwtjes te delen. Door regelmatig content te plaatsen, blijft je website namelijk fris en zal een zoekmachine als Google je blijven volgen. Zorg er daarom voor dat je geregeld iets vertelt op de website. Plaats foto’s, een filmpje of een leuke blog van minstens 400 woorden, zodat de zoekmachinebots je goed kunnen vinden. En, om helemaal goed gevonden te worden, voeg je natuurlijk de plaatsnaam waar je werkzaam bent toe in de tekst. En om echt goed gevonden te worden, kun je ook een SEO-specialist inhuren. Dit is een tekstschrijver die weet hoe Google werkt en op welke zoekwoorden je goed gevonden zal worden.

Online shoppen

Streekproducten verkopen altijd goed aan toeristen – ook uit eigen land. Maar, de naam zegt het al, een dergelijk product is natuurlijk alleen bij jou in de streek verkrijgbaar. Als je fans hebt voor een bepaald product en het is mogelijk om het met de post te versturen, dan is het leuk om eens aan een webshop te denken. Deze kan via verschillende webhosting aanbieders als Jimdo, WordPress en Strato gemakkelijk aan je website worden toegevoegd. Je webshop moet je vervolgens wel registreren, zodat je een Thuiswinkel Waarborg op je webshop mag plaatsen. Thuiswinkel beoordeelt je webshop als jij je aanmeldt. Het grote voordeel is dat je het waarborgzegel mag plaatsen en zo laat zien dat je een betrouwbare webshop runt.

Kosten website maken

Met behulp van gratis software of je niet per se veel kosten te maken voor je website. Dat is fijn, want zo kun je eerst even uitproberen of een website (al dan niet met webshop) iets toevoegt aan je ondernemerschap. Zie dan de website als een visitekaartje met contactgegevens en een contactformulier om vragen van klanten of bezoekers te beantwoorden. Hou er wel rekening mee dat als je het bouwen van een website uit handen geeft, dat er wel kosten aan zijn verbonden. Dit kan verschillen per professional. Overigens kunnen de kosten voor websitehosting ook verschillen per hostingservice. Voordat je begint met bouwen of een domeinnaam koopt, is het dus verstandig dit op een rijtje te zetten. Op die manier vind je snel de beste host voor de beste prijs. Want dat is wel zo fijn.

 

Delen is leuk
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: