Ingezonden: Handige gadgets voor een autovakantie

Door de pandemie gaan steeds minder mensen met het vliegtuig op vakantie. Veel bestemmingen verder weg zijn nu minder in trek doordat de kans dat de grenzen dicht gaan wanneer je er naar toe wilt of juist wanneer je weer terug wilt naar Nederland aanwezig is. Daarom gaan steeds meer mensen met de auto op vakantie. Voor de mensen die al lange tijd niet meer met de auto op vakantie zijn gegaan, of dat nu met een tent is, een caravan of een camper, er zijn tegenwoordig veel gadgets die je autovakantie een stuk plezieriger kunnen maken.

Opbergruimte

Een van de meeste populaire vakanties met de auto blijft toch wel de skivakantie. Binnen een dag kun je naar de mooiste skioorden rijden in Europa. De populariteit van skivakanties neemt dan ook nog steeds toe, waarbij de meesten nu ook hun eigen skispullen kopen. Want naast het feit dat het huren van ski’s of snowboards erg prijzig is, is de kwaliteit vaak niet helemaal zoals je zou willen. Het liefst neem je daarom je eigen spullen mee. Dit brengt echter één groot probleem met zich mee, opbergruimte. Je hebt de auto al snel vol met alle winterkleding en koffers, vooral als je ook nog het hele gezin meeneemt. Je kunt natuurlijk een grotere auto huren, maar laten we wel wezen; een skivakantie is vaak al prijzig genoeg. Een praktische en goedkope oplossing is dan een skibox kopen. Doordat ze makkelijk te monteren en demonteren zijn hoef je geen modificaties te doen aan je auto. Daarnaast kun je ze makkelijk hergebruiken wanneer je een nieuwe auto koopt. Bovendien zijn ze ook in de zomer handig als extra opbergruimte. Zo hoef je je eigen auto niet vol te proppen en houd je ook nog wat zicht in je achteruitrijspiegel. Vrijwel alle skiboxen zijn tegenwoordig goed beveiligd zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Vermaak 

Een van de meeste prettige dingen van vliegen, met name met kinderen, is dat je tijdens een lange reis een privé scherm hebt waarop je zelf kan beslissen wat je gaat kijken. Een vlucht van een paar uur is zo voorbij als je ondertussen naar een leuke film kan kijken. Deze luxe is echter niet alleen nog maar op een vlucht te realiseren. Ook hoef je geen miljonair meer te zijn om dit vermaak in je auto te krijgen. Voor een relatief laag bedrag kun je schermen kopen speciaal voor in de auto. Bij de meeste kun je zelfs een spelcomputer aansluiten, mocht je ergens op vakantie zijn en het is een dag slecht weer. Mocht je dit te prijzig vinden en je beschikt al over een tablet, dan kun je op het internet veel tablethouders vinden voor over de bestuurdersstoel en de passagiersstoel. Een kleine investering voor een fijnere en vooral rustige tocht naar je eindbestemming.

Essentiële gadget 

Iedereen die wel eens een lange autorit heeft gemaakt richting de vakantiebestemming weet dat er ding is dat essentieel is om het te kunnen overleven. Het houdt je scherp en vooral wakker; een goede bak koffie. Het nadeel is dat vaak op het moment dat je er aan toe bent, er geen wegrestaurant te bekennen is of dat het er extreem druk is en je in de rij moet staan voor een kop koffie. Zelfs hiervoor zijn tegenwoordig betaalbare oplossingen te vinden, namelijk met een heus koffiezetapparaat voor in de auto. Voor nog geen honderd euro kun je al een koffiezetapparaat kopen die je met een USB aansluiting kunt opladen. Zo kun je je eigen favoriete koffie meenemen en onderweg genieten, zonder de auto te verlaten.

Zonnepanelen 

Ons leven bestaat uit elektrische snufjes, waarbij bijvoorbeeld telefoons tegenwoordig bijna onlosmakelijk met ons verbonden zijn. Niet alleen de kinderen willen niet zonder batterij komen te zitten tijdens een lange reis, ook voor jezelf is het handig wanneer je de telefoon kunt blijven gebruiken. Je kunt een USB oplader in de sigarettenadapter doen, maar vaak zit hier al een andere apparaat in of het snoer is niet lang genoeg om tot de telefoon op de achterbank te komen. Een mooie oplossing hiervoor is een acculader die werkt via zonnepanelen. Dit zijn zonnepanelen die je tegen de ramen van de auto kunt plakken waarmee je rechtstreeks de telefoon of een andere elektrisch apparaat kunt opladen. Ideaal voor een zomerse vakantie.

Avatar foto
Je leest een commerciële bijdrage. Ook een bijdrage op onze website? Vraag naar onze aantrekkelijke tarieven via promotie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: