Informatieavond omgevingsvergunning PALLAS

Donderdagavond 15 september organiseert gemeente Schagen een informatieavond over de bouw van de toekomstige PALLAS reactor in Petten. De informatieavond gaat over de bouwvergunning, niet om andere zaken zoals het toekomstig productieproces. De avond begint om 19:00 uur in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen. Inwoners van Petten en andere belangstellenden zijn welkom.

Omgevingsvergunning PALLAS reactor
De PALLAS reactor vervangt op termijn de huidige, 60 jaar oude, Hoge flux reactor in Petten. Het gaat om een nieuwe reactor voor onderzoek en medische toepassingen.

De gemeente heeft in het PALLAS proces iets te zeggen over het bestemmingsplan, bouwverordening, bouwtechnische toets, welstand en de omgevingsvergunning. Deze vergunning gaat over de bouw van de reactor en een aantal bijbehorende bouwwerken. Dit zijn een logistiek gebouw en een supportgebouw met bijbehorend parkeerterrein. De stukken voor de omgevingsaanvraag staan op de gemeentelijke website www.schagen.nl/vergunningpallas.

Inspraak

Eind augustus publiceerde gemeente Schagen de ontwerp-omgevingsvergunning voor de PALLAS reactor bij Petten in het gemeenteblad. Daarmee is de inspraak geopend. Iedereen die dat wil, kan een zienswijze indienen. Die zienswijze mag uitsluitend gaan over de omgevingsvergunning. De zienswijzenprocedure loopt tot en met 7 oktober 2022. Tijdens de avond wordt meer informatie gegeven over de omgevingsvergunning en wordt uitgelegd hoe je een zienswijze indient.

Het programma in de raadzaal en foyer van het gemeentehuis is als volgt:

18:50    Inloop

19:00   Welkom en opening door wethouder Puck de Nijs-Visser

19:10    Presentatie over het proces van de bouwvergunningen door Frank Boon, casemanager Fysieke Leefomgeving gemeente Schagen

19:25    Presentatie PALLAS over huidige en toekomstige werkzaamheden

19:40    Vragenronde en afsluiting


Publicatiedatum: 9 september 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 128
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: