Indonesische rouwkoets voor Vreeburg (video)

SCHAGEN – De Indonesische rouwkoets van Cor Beemsterboer uit Eenigenburg werd vrijdagochtend in stijl afgeleverd bij het Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg in Schagen. 

Beemsterboer kocht de rouwkoets dertig jaar geleden en denkt dat het rijtuig oorspronkelijk uit 1870 of 1880 komt. Hij restaureerde de koets zelf. Daarnaast liet hij ook speciale kleding maken. “De hoofddeksels die we dragen komen allemaal uit Java vandaan.”

De rouwkoets is in bruikleen gegeven aan het museum, maar als het zo ver is dan wil Beemsterboer graag met de rouwkoets vervoerd worden naar zijn eigen begrafenis. “Daar heb ik de koets ooit voor gekocht”, sluit Beemsterboer af.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Berend
  Berend zegt:

  Het is geen afgunst. hoef geen koets. Beetje vreemde conclusies trekt u Henk. En ook nog een generalisatie zonder enige onderbouwing.

 2. Henk
  Henk zegt:

  Echt Berend? Iemand stelt belangeloos een koets ter beschikking zodat ie tentoongesteld kan worden en andere mensen er van kunnen genieten. En dan ga jij lopen huilen over gratis stalling?? Ongelofelijk. Next level sneuheid. De afgunst van de gemiddelde Nederlander is genzeloos.

 3. Auke Huistra
  Auke Huistra zegt:

  Cor Beemsterboer, wat een prachtige geste en bovenal een prachtig verhaal over een zeer dierbare prachtig gerestaureerde koets. De koets heeft een mooi plekje gekregen in het museum. Warme groeten vanaf Java Joko & Auke

Reacties zijn gesloten.