Inclusief stemmen in Schagen

SCHAGEN – Op verschillende plekken in gemeente Schagen zijn inclusieve stembureaus gerealiseerd voor de Tweede Kamer verkiezingen van morgen.

Op het gemeentehuis in Schagen kunnen mensen met een visuele beperking stemmen met een soundbox en stemmal. Wijkgebouw de Groene Schakel in de Groeneweg-wijk en de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn zijn extra toegankelijk gemaakt voor rolstoelen.

Voor het eerst zijn ook mensen met een (lichte) verstandelijke beperking actief als vrijwilliger. Bij ‘t Skagerrak in Hoep Noord zijn twee duo’s gevormd tussen een stembureauvrijwilliger van de gemeente en een cliënt van ‘t Skagerrak. Deze samenwerking kwam tot stand door Stichting Prokkel die ontmoetingen stimuleert tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking.

“Voor de meer dan één miljoen mensen in Nederland met een licht verstandelijke beperking is het heel belangrijk dat ze betrokken worden bij dit democratische proces. En ook zorgt het voor meer ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking en daarmee verbreedt het de kijk van mensen”, aldus Marian Geling, landelijk projectleider van stichting Prokkel.

(Foto: Ryka Takkebos)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):