In memoriam: Wijnand Ursem

SINT MAARTENSBRUG – Wijnand Ursem uit Sint Maartensbrug is deze week overleden aan de gevolgen van ALS. Bij velen stond hij bekend als ‘meester Wijnand’ maar bovenal was hij een super trotse opa en vader. 

In 2016 kreeg Wijnand uit handen van wethouder Jan Steven van Dijk het Schager Compliment overhandigd. Als leerkracht aan openbare basisschool De Brug in Sint Maartensbrug speelde Wijnand veertig jaar een grote rol van betekenis.

Verder was hij betrokken bij onder meer de lokale kermis, de volleybal, de tennisvereniging en de Oranjevereniging. Wethouder Van Dijk roemde destijds zijn deskundigheid en betrokkenheid bij het begeleiden van leerlingen.

In november 2020 nam Wijnand afscheid van ‘zijn’ De Brug.

Hij kwakkelde toen al met zijn gezondheid. In december 2021 kreeg hij officieel de diagnose ALS.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Mauro
    Mauro zegt:

    Rust zacht meester Wijnand! Onvoorstelbaar te beseffen dat het voor mij ook alweer 40 jaar geleden les van je had op de Brug. Je wordt niet vergeten! Bedankt voor alles.

    Sterkte voor de familie en vrienden!

Reacties zijn gesloten.