In memoriam: Bertus Spaansen

MOERBEEK – Volkomen onverwacht is Bertus Spaansen afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden.

Een markante persoon die enorm veel betekend heeft voor ‘zijn’ dorp Moerbeek en voor Haringhuizen, waar hij actief was als vrijwilliger, bestuurslid en voorzitter bij tal van verenigingen en organisaties. 

Jarenlang was hij betrokken bij de organisatie van de plaatselijke kermissen, het Drie Dorpen biljarttoernooi en activiteiten in de Willibrorduskerk. 

Als voorzitter van Dorpshuis De Oude Stal nam hij het initiatief om een AED te plaatsen en zoveel mogelijk mensen een training te laten volgen. Voor onderhoud aan en in de gebouwen kon men altijd rekenen op zijn vakkundige inzet, of het nu om een klein klusje ging of een grotere verbouwing, bijvoorbeeld om het dorpshuis energiezuiniger te maken of een kastje voor de mini-bibliotheek te timmeren.

Daarnaast was Bert een overtuigd PvdA-lid. Hij zette zich niet alleen in voor de plaatselijke politiek, maar was ook een gedreven lid van het provinciale en landelijke Ouderen Netwerk van deze partij. 

In Niedorp was hij bestuurslid en korte tijd gemeenteraadslid, in Hollands Kroon werd hij bestuurslid. Als fractieondersteuner volgde hij onvermoeibaar de ontwikkelingen, verzamelde informatie en leverde commentaar.

Voor zijn grote maatschappelijke betrokkenheid ontving hij de erepenningen van zowel de gemeente Niedorp als Hollands Kroon, waar bovendien een koninklijke onderscheiding aan hem werd uitgereikt.

De grote reis met een zeilschip, een avontuur waar hij zich al zo lang en goed voorbereid op verheugde, heeft hij door meerdere keren uitstel helaas niet meer mee mogen maken.

Rutger Jan Bredewold

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: