Illegale TV aanbieder opgepakt

DEN HELDER – De FIOD en het Openbaar Ministerie hebben dinsdag in Den Helder een illegale TV-dienst uit de lucht gehaald. 

De illegale dienst bood internet-TV aan. Vier personen zijn aangehouden in Almere en Den Helder. Hun woningen zijn doorzocht.

Het ging om een TV-dienst die onder andere via belwinkels tegen contante betaling werd verkocht. 

Met een kastje en een abonnement van ongeveer € 10,- per maand konden abonnees onder andere alle films en series bekijken van bijvoorbeeld Disney+, Netflix, Viaplay, Videoland, ESPN en ruim 10.000 TV-zenders. 

De TV-dienst had honderdduizenden abonnees en werd verspreid vanuit een datacenter in Den Helder. Dit datacenter is stilgelegd en doorzocht. De abonnementen zijn direct offline gehaald. 

Het onderzoeksteam vermoedt dat de opbrengsten die voortvloeiden uit het aanbieden van de illegale IPTV op grote schaal werden witgewassen. Daarom zijn bedrijfspanden in Den Helder, Almere, Hengelo en in woningen in Amsterdam, Almere, Enschede, Den Haag en Den Helder doorzocht op de aanwezigheid van contant geld. 

Er is beslag gelegd op administratie, bankrekeningen, vijf auto’s, computerapparatuur en grote bedragen contant geld.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Driekus Vierkant
    Driekus Vierkant zegt:

    Gisteren lag de boel tot ongeveer 20:15 plat daarna begon het weer te werken.
    Nu doen bijna alle zenders het weer.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: