Illegale houtkap Ananasbos

SCHAGERBRUG – In het Ananasbos in Schagerbrug heeft De Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC) illegaal bomen gekapt. 

De NTKC is sinds april 2022 eigenaar van het Ananasbos en wil er een camping beginnen. 

De illegale kap is ook de gemeente Schagen niet ontgaan. De gemeente heeft daarom een voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom verstuurd naar de NTKC. 

Op dit moment staat in het bestemmingsplan van het Ananasbos dat kampeermiddelen op het terrein niet zijn toegestaan. In een nieuwsbrief van de NTKC staat dat ze hopen dat er in de toekomst een kleine aanpassing komt in het bestemmingsplan, waardoor kamperen in een deel van het bos wél wordt toegestaan. 

Meerdere bewoners van de Ruigeweg, waar het Ananasbos ligt, hebben hun handtekening gezet op een lijst. De bewoners zijn tegen de komst van een camping in het Ananasbos. De handtekeningenlijst is nog niet ingediend. 

De gemeente geeft aan dat er nog geen formele aanvraag door de NTKC is ingediend. Wel is een conceptaanvraag ingediend. De NTKC was niet bereikbaar voor commentaar. 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel