“Ik word bijna zen van roeien”

SCHAGEN – Ted Sluys, voorzitter van Roeivereniging De Kop uit Schagen, geeft aan dat hij zich bijna zen voelt als hij roeit. Dat vertelt hij in de podcast NKC Sport. 

Sluys begon in de jaren ’80 met roeien in Amsterdam. “Ik fietste langs de Amstel. Het was mooi weer en ik zag op het water mannen en vrouwen in een boot die het ontzettend naar hun zin hadden. Toen dacht ik: dit wil ik ook. Ik heb me opgegeven en heb zeven jaar in Amsterdam geroeid.”

Sluys stopte met de sport omdat hij ging verhuizen. Toen hij weer in de Noordkop kwam wonen, heeft hij het roeien weer opgepakt in Schagen. “Er stond in de krant dat men in Schagen een roeivereniging wilden oprichten. Ik heb me opgegeven en ben nooit meer weggegaan.”

De 68-jarige Callantsooger geniet nog steeds van het roeien. “Je kunt de sport naar je hand zetten. Wil je in je eentje roeien doe je dat en als je met meerdere mensen wil roeien dan kies je daarvoor. Het geeft zo’n goed gevoel om met meerdere mensen in een boot één tempo te roeien. Dan voel je de boot onder je lichaam doorglijden. Je zit in een flow, je kijkt om je heen en dan denk je: wat is het toch mooi.”

In NKC Sport gaat Kees Bakker in gesprek met sporters, trainers en andere mensen uit de Noordkop die zich met sport bezighouden.

NKC Sport is elke woensdag te beluisteren om 17.30, 18.30 en 22.30 uur op Noordkop Centraal Radio. Elke woensdag om 17.00 uur staat een nieuwe aflevering van de podcast op de website van Noordkop Centraal, op de streamingdienst Spotify en op Youtube.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):