“Ik ben bang geweest voor ons voortbestaan”

SCHAGEN – Cor Molenaar, voorzitter van Polisport Tafeltennis in Schagen, is in het verleden bang geweest voor het voortbestaan van de vereniging door een tekort aan leden. Dat vertelt hij in de podcast NKC Sport. 

“In de jaren 80 toen de sport nog populair was, hadden we bijna 70 leden. Ons dieptepunt was toen we ongeveer 20 leden hadden. Toen was ik bang dat we de club zouden moeten opheffen, maar gelukkig ligt het ledenaantal de laatste paar jaren rond de 30”, zegt Molenaar, die al 38 jaar voorzitter is van de vereniging.

Hij hoopt dat er snel meer jeugd bij de vereniging komt. “We organiseren wel toernooien voor de jeugd, maar de meeste kinderen doen al aan andere sporten. Een enkele keer kiest iemand ervoor om zich wel bij de club aan te sluiten. De droom van de vereniging is dat we weer jeugdteams krijgen”, besluit Molenaar.

In NKC Sport gaat Kees Bakker in gesprek met sporters, trainers en andere mensen uit de Noordkop die zich met sport bezighouden.

NKC Sport is elke woensdag te beluisteren om 17.30, 18.30 en 22.30 uur op Noordkop Centraal Radio. Elke woensdag om 17.00 uur staat een nieuwe aflevering van de podcast op de website van Noordkop Centraal, op de streamingdienst Spotify en op Youtube.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):