IJsbaan Schagen on Ice is weer open (video)  

SCHAGEN – Schagen on Ice op de Markt in Schagen is woensdagavond officieel geopend door voorzitter Chiel de Haan en wethouder Puck de Nijs-Visser. 

De opening begon buiten bij Restaurant Stiel. Daar hield De Haan een emotionele speech. Hierin sprak hij onder andere zijn dank uit aan oud-voorzitter Milo Kroone, die aan de gevolgen van de ziekte ALS in november 2022 overleed. “Dankzij Milo zijn we waar we nu zijn.”  

Na de speeches van De Haan en wethouder De Nijs-Visser liep iedereen naar binnen. Daar werd de ijsbaan officieel geopend met een druk op de knop. Na de opening vlogen de kinderen het ijs van de overdekte ijsbaan op om hun kunsten op de schaatsen te laten zien. 

Zoals gebruikelijk organiseert Schagen on Ice weer veel evenementen. Nieuw dit jaar is de Ice Bike Challenge. Bij dit onderdeel mogen deelnemers op een driewieler een parcours afleggen op de ijsbaan. De bestaande activiteiten zoals peuterschaatsen, maatjesschaatsen, curling en discoschaatsen worden ook weer georganiseerd.

De ijsbaan is tot 7 januari open. Op de laatste dag wordt zoals gebruikelijk het smeltfeest gehouden. Meer informatie kunt u vinden op de website van Schagen on Ice.

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):