IJSBAAN BIJ N241 ?

IJsvereniging De Magnusrijders heeft een verzoek om een nieuwe ijsbaan neergelegd bij de gemeente Schagen. Deze moet gesitueerd worden in de hoek van de N241 en de Snevert, vlakbij het fietstunneltje.

Voorzitter Coen van de Luytgaarden en secretaris Wilbert Korevaar hebben in een ruim twee kantjes tellende brief alle voordelen van die locatie opgesomd, in de hoop dat de gemeente Schagen het licht op groen zal zetten. De geschatte kosten van de baanaanleg bedragen 7.500 euro.

‘Een evaluatie van het afgelopen schaatsseizoen toonde aan dat de behoefte aan een winterse sportvoorziening ongekend groot is’, aldus het bestuur van ijsvereniging De Magnusrijders in een brief aan de gemeente Schagen. Er wordt daarin onder meer gewezen op de kleine duizend donateurs die de nog jonge club al telt.

Na het noodzakelijk verdwijnen van de ijsbaan nabij De Bron is er naarstig gezocht naar een nieuwe locatie en die lijkt gevonden te zijn bij de N241.

Het voorstel van de ijsvereniging wordt vergezeld van vele voordelen, zoals: vrij centraal qua ligging, verkeersveilig en gemakkelijk afsluitbaar. Ook de voordelen van een ijsbaan op een vaste locatie worden door het bestuur met redenen omkleed.

Demissionair wethouder van sportzaken, Ad van de Pauvort, heeft bovendien de toezegging gedaan dat de gemeente voor een ijsbaan zorg zou dragen. Waarna de vereniging zich verder zelf zou bedruipen. Het wachten op een antwoord is begonnen.


Publicatiedatum: 18 mei 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: