It giet oan in Waarland (video)

WAARLAND – Met een ijsdikte van 4,5 centimeter gaat IJsclub Waarland woensdagmiddag open voor kinderen van de basisschool. 

Dick Pater mocht als eerste het ijs op. Hij is vader van IJsclub-voorzitter Hans en voormalig eigenaar van het stuk grond waar de IJsclub is. “Wij zijn een echte schaatsfamilie. Mijn vader bond mij als 5-jarig jochie al de schaatsen om om op het slootje naast het bedrijf te schaatsen”, glundert Dick. Hij heeft in 1985, 1986 en 1997 de Elfstedentocht gereden. De kans dat hij een vierde keer aan de start verschijnt is niet heel waarschijnlijk: “Door de klimaatverandering is de kans wel erg klein en ik ben inmiddels al 70 jaar en niet meer zo goed getraind”, aldus Dick.

Op de Facebook-pagina van IJsclub Waarland wordt iedereen op de hoogte gehouden over de dikte van het ijs. “We hopen dat het komende nacht nog voldoende aanvriest om morgen ook voor volwassenen open te kunnen”, zegt voorzitter Hans Pater.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.