Iedereen wil helpen in deze tijd van crisis

NEDERLAND – Nu het Coronavirus Nederland in zijn greep heeft, is er in onze samenleving keihard behoefte aan samenwerking. 

Veel kwetsbare groepen zijn nu op zichzelf aangewezen en hebben hulp nodig bij praktische zaken. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die graag willen helpen. Om deze mensen met elkaar te matchen is de website www.alsjijzorgtpasikop.nl gemaakt. 

Heb je hulp nodig bij praktische zaken zoals boodschappen doen of medicijnen halen, werk je in de vitale sector en heb je oppas nodig, of heb je behoefte aan een praatje over de telefoon? Meld je dan aan op www.alsjijzorgtpasikop.nl en klik op ‘Ik heb hulp nodig!’. 

Ben jij vrij van school of werk? Of heb jij tijd om anderen te helpen? Meld je dan aan op www.alsjijzorgtpasikop.nl en klik op ‘Ik kan helpen!’. 

Dit initiatief is afgelopen zondag (15 maart 2020) gestart door CDA Zeist, CDA Provincie Utrecht en Appeltje-Eitje en is landelijk uitgerold naar alle provincies.

Achter de schermen werkt een groep van vrijwilligers aan het matchen van hulpbehoevenden met hulpaanbieders. Vanaf maandagmiddag 16 maart verwijst de website automatisch door naar Coronahelpers.nl. 

Deze samenwerking is aangegaan om meer professionaliteit te garanderen. Voor meer informatie en het aanmelden, ga naar www.alsjijzorgtpasikop.nl.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: