Humanitas wil samen armoede aanpakken

Gepland Agenda Nieuws

SCHAGEN – Humanitas Kop van Noord-Holland wil inwoners van de gemeente Schagen, die geldzorgen hebben, helpen door middel van een samenwerking met het initiatief Samen erop Vooruit, onderdeel van de Nationale Schuldhulp Route (NSR).

“Het probleem is vaak dat veel mensen niet weten dat ze financiële steun of hulp bij geld- en regelzaken kunnen krijgen, voor veel inwoners is het systeem ingewikkeld. Daar komt nog bij dat niet iedereen de overheid vertrouwt. Inwoners zijn bang dat ze iets fout doen. Ook is er vaak nog de schaamte om aan te kloppen voor hulp. Daar wil Humanitas Schagen iets aan doen”, zegt Brian de Wit, coördinator Geldzorgen van Humanitas.

Volgens Lynn Buiter, eveneens coördinator Geldzorgen van Humanitas, wil Humanitas inwoners helpen met het initiatief Samen Erop Vooruit. “Het is een aanpak waarbij we (vrijwilligers)organisaties en werkgevers betrekken om nog meer inwoners in de gemeente Schagen te kunnen vinden, bereiken en toe leiden naar de juiste financiële hulp. Wij willen zoveel mogelijk inwoners een potjescheck laten doen. Onze vrijwilligers kunnen ondersteunen in soms uitzichtloze financiële situaties en doen dat bovendien gratis.”

Op 27 november organiseert Humanitas een bijeenkomst waarbij ze geïnteresseerden bijpraten over de aanpak, welke tools ze inzetten en hoe ook mensen en/of organisaties een bijdrage kunnen leveren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via kopvannoordholland@humanitas.nl onder vermelding van SEV. De bijeenkomst is op 27 november bij ‘Onder de Acacia’s’ aan het Acaciaplein 400 in Schagen en duurt van van 19.30 tot 21:00 uur.

(Foto: Flickr)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
   • Neeltje
    Neeltje zegt:

    NPO Nederlandse propaganda omroep ! Daar past ongehoord nieuws natuurlijk niet bij !

    Als u dat niet gelooft checkt u dan is Winia’s Week op internet.
    Allemaal hoogleraren, wetenschappers die hun visie geven.

    Iets netter verwoord maar dezelfde boodschap omtrent klimaat, asiel, islam, en de staat van de huidige politiek.

    Harry kom op ,..leesbril.op en duik erin. Of lees je alleen de Trouw, of het Parool ?

    • Harry
     Harry zegt:

     Ik sta wat dit onderwerp betreft dichter bij u dan u denkt, Neeltje.

     Maar als u met bewezen leugenaars en ophitsers als ON op de proppen komt ben je voor mij af. Daar reageerde ik op.

Reacties zijn gesloten.