Huisvesting arbeidsmigranten in raad

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon organiseert vanavond een beeldvormende raadsvergadering over de huisvesting van arbeidsmigranten.

De gemeente heeft samen met de provincie een aantal locaties zoals het voormalige ‘Joodsche Werkdorp’ in Slootdorp aangeduid als mogelijke huisvestingslocatie. 

In de beeldvormende vergadering gaat de gemeente per locatie verder in op de mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen de vergadering live via Teams volgen. De link hiervoor is te vinden op [url|https://gemeenteraad.hollandskroon.nl/|gemeenteraad.hollandskroon.nl|ext].

Uit het rapport opgesteld door onderzoeksbureau Decisio is gebleken dat het aantal arbeidsmigranten de afgelopen 10 jaar fors is toegenomen en per jaar met meer dan 20% stijgt. 

Op dit moment zijn er een kleine 5.000 arbeidsmigranten werkzaam in de kop van Noord-Holland. Decisio schrijft in het rapport dat dit aantal in 2030 tussen de 8.000 en 11.000 zal liggen.

Het goed in kaart brengen van de huidige situatie is lastig omdat slechts de helft van de arbeidsmigranten zich inschrijft bij de gemeente.

(Foto: Kees Zwaan)

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: