Huisvesting arbeidsmigranten De Lus gaat door

Op 23 juli 2023 is het perceel De Lus 16 /16B in eigendom overgedragen aan Brord-De Lus B.V. die 336 logies gaat realiseren voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten. Na de zomervakantie wordt met de bouw gestart waarvoor op 7 oktober 2022 een omgevingsvergunning is afgegeven. De oplevering van het project wordt verwacht in mei 2024. Het project zou oorspronkelijk worden opgeleverd voor 1 januari 2024. Door een kort geding is er een vertraging van 5 maanden opgelopen.

Wethouder Kruijer: “Wij zijn verheugd dat het eigendom van het perceel van De Lus wordt overgedragen en bouw van de logies voor tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten eindelijk kan beginnen. Dit zal een mooie bijdrage leveren aan het terugdringen van het tekort aan kwalitatief goede huisvesting voor arbeidsmigranten in de regio.

Wij hopen dat wij in mei volgend jaar 336 arbeidsmigranten kunnen verwelkomen in een kwalitatief hoogwaardige huisvesting die voldoet aan branchenormen van SNF en de adviezen van commissie Roemer”.

Uitspraak

Op 26 juni 2023 is de mondelinge behandeling geweest bij de voorzieningenrechter. Op 10 juli 2023 is het vonnis gewezen. De gemeente is in het gelijk gesteld. De gemeente kon dan ook de grond in eigendom overdragen aan de Brord-DeLus.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel