Horeca: Winkels open = horeca open

NOORDKOP – Als de winkels vanaf zaterdag weer open mogen, dan moet dat ook gelden voor de horeca. Die oproep doen 140 afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), waaronder de afdelingen in de Noordkop. 

“Samen in lockdown, betekent ook samen uit de lockdown”, schrijft de horeca. 

Voor de horeca is de derde lockdown in twee jaar tijd een enorme dreun, los van alle overige beperkingen die de branche zijn opgelegd. De uitdagingen voor horeca-ondernemers worden alsmaar groter. 

“Nu duidelijk is dat Omikron veel minder ziekmakend is dan eerder verwacht, is dit het moment horeca en winkels uit de lockdown te halen en weer langzaam terug te gaan naar het oude normaal”, schrijft KHN!

KHN wil ook dat het kabinet komt met een visie voor zowel de korte als de lange termijn, zodat ondernemers zich daar op kunnen voorbereiden. KHN presenteerde hiervoor onlangs een routekaart.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Astrid Prins
  Astrid Prins zegt:

  Het is mijn inziens de bedoeling dat de horeca en de evenementenbranche ten onder gaan. Na het roken is nu de alcohol aan de beurt.
  Verbod voor jonger dan 18, niet gezellig naar de kroeg, aanbiedingen drank aan banden en volop 0.0 reclames. Dat is het volgende en waar beter te beginnen dan bij die 2 branches

 2. Mary Hogenes
  Mary Hogenes zegt:

  Gewoon de horeca massaal open laten gaan . Dit beleid klopt van geen kanten. Stel teringhonden

Reacties zijn gesloten.