Horeca Schagen zaterdag open (Update)

SCHAGEN – Alle horecazaken rond de Markt in Schagen gaat zaterdag open. “De horeca verzuipt en redt het niet langer”, schrijven de gezamenlijke horecazaken in een persbericht. 

De horeca zegt in het verleden meerdere keren te hebben aangetoond om ‘corona-veilig’ te kunnen werken. “Momenteel wordt zelfs de meest gezonde zaken de nek omgedraaid. Dit kan niet langer”, schrijven ze. 

Daarom gaan de zaken zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur open voor koffie, gebak, lunch en diner. Voor dat laatste geldt een aangepaste kaart. 

Wie langs wil komen, moet wel reserveren. Dat kan ook aan de deur. Verder gelden de standaard coronaregels, zoals controle QR-code, 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje.

Burgemeester Marjan van Kampen is op de hoogte van de actie van de horeca-ondernemers. “Ik heb begrip voor hun standpunt en begrijp dat er zaterdag op deze manier actie wordt gevoerd”, meldt Van Kampen.

Eerder al stuurde de gemeente Schagen, samen met 16 andere gemeenten in de regio, een brief aan het nieuwe kabinet om perspectief en ondersteuning te bieden aan ondernemers.

Van Kampen gaat er vanuit dat de horeca-ondernemers zich vanaf zondag weer aan de geldende regels houden.

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
8 antwoorden
 1. Daan Bakker
  Daan Bakker zegt:

  De horeca in schagen wil niet uitgezonderd worden van het versoepelen van de regels. Maar ze gaan wel nadrukkelijk de QR code controleren waardoor ze zelf weer mensen uitzonderen… (zucht)

  Beantwoorden
 2. Marina
  Marina zegt:

  Onbegrijpelijk dat et nu nog mensen zijn die het er niet mee eens zijn dat ze open gaan. Verplaats je in de ondernemers, bij wie het water tot aan de lippen staat. Als je iemand bent bij wie de centen elke maand netjes op je rekening komt van je werkgever, heb je totaal geen recht van spreken. Maar dat is mijn mening. In de horeca kun je gewoon veilig terecht, waarschijnlijk veiliger dan in de supermarkten waar het vaak belachelijk druk is. De regels van de horeca kloppen niet.
  Sterkte voor iedereen die dit nodig heeft.

  Beantwoorden
 3. steve harris
  steve harris zegt:

  Ik hoop dat er zaken zijn die niet alleen zaterdag open zijn maar gewoon elke dag open gaan.
  Om te overleven moet je je eigen plan trekken.
  De huidige regels hebben niks met covid te maken. kom uit die gecreëerde angstbubbel en men moet zelf even verder kijken en zelf nadenken en niet alleen luisteren wat er word verteld.kijk om je heen wat er gebeurd…zie nou eens zelf en trek zelf een conclusie. kom voor je zelf op en fXXX the rules.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: