Honderden tips over Tanja Groen

SCHAGEN – Bij Stichting De Gouden Tip zijn 450 tips binnengekomen over de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen. Dat meldt de NOS. 

De stichting werd in juni opgericht door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij hoopte via crowdfunding een bedrag van één miljoen euro in te zamelen voor de gouden tip. De teller staat inmiddels op 1,4 miljoen euro. 

Kelly de Vries, die haar vader na diens dood opvolgde als voorzitter van de stichting, zegt dat lang niet alle binnengekomen informatie bruikbaar is. 

Ze schat dat zo’n 10% van de tips informatie bevat die verder onderzocht kan worden door het coldcaseteam dat aan de zaak werkt. Over de inhoud van de tips worden geen mededelingen gedaan. 

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis van een feestje in Maastricht, maar kwam nooit aan bij haar studentenkamer in het dorp Gronsveld.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):