Hollen over Niedorpse graspollen

NIEUWE NIEDORP – Het is aftellen geblazen naar de Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp. Op tweede paasdag, maandag 1 april, wordt de loop over de klinkers van de Dorpsstraat en de graspollen door het buitengebied weer gehouden.

Voor atleten die mee willen doen op het crossparcours, dat de deelnemers over 5 of 10 km voert, is het wel noodzakelijk je van tevoren digitaal in te schrijven. Dit kan tot en met zaterdag 30 maart via www.paaspolderloop.nl.
Al meerdere (regionale) toppers hebben zich aangemeld voor de 49e editie van het dorpsevenement. Zo staan onder andere Ronald Schröer, Tom Hoogeboom en Pepijn Smilda aan de start.

De organisatie heeft aan iedereen gedacht. Zo is er voor de liefhebbers ook een wandeltocht uitgezet. De jeugd bijt het spits af als het om hardlopen gaat. Zij hollen met de Paashaas, over een parcours van 250 meter of aansluitend op het 2 km parcours, door het dorp.

(Foto: Sjoerd de Roos)

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):