Hollands Kroon heeft nieuwe cultuurvisie

ANNA PAULOWNA – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft donderdagavond de cultuurvisie 2025-2028 vastgesteld.

In een halfuurtje, waarin vrijwel louter complimenten voor de opstellers werden gemaakt, werd de visie besproken én unaniem aangenomen.

Het CDA vroeg zich wel af of alle partijen in financieel lastige tijden ook echt bereid zijn om meerjarig de extra benodigde middelen vrij te maken. Dat werd door alle partijen volmondig bevestigd.

Petra Borst (VVD) zou graag nog meer dan de nieuwe nota nu al biedt, muzieklessen aan kinderen op de basisschool actief aanbieden. Wethouder Robert Leever beloofde om dit mee te nemen als onderzoek richting de uitwerkingsplannen.

Vooral inspirator Beer Boneschansker werd in het bijzonder geroemd voor zijn goede werk en de uitstekende participatie daarbij met het brede werkveld. Boneschansker gaat zich na het vaststellen van de visie nog enkele maanden bezighouden met het inwerken van beide cultuurambtenaren, het opzetten van het cultuurfonds en het maken van een aanzet van de uitwerkingsplannen.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):