Hollands Kroon begonnen met kleicampagne

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon is deze week begonnen met een campagne om inwoners bewust te maken van klei op de wegen tijdens de oogstperiode.

De gemeente plaatst op haar social mediakanalen en langs de weg de slogan ‘Toon begrip, raak niet in de slip!’ om weggebruikers te informeren  over de oogstcampagne van boeren in de regio. Inwoners van Hollands Kroon wordt gevraagd melding te maken van klei op de wegen via de Fixi-app. 

Van boeren wordt verwacht dat zij de wegen veilig en begaanbaar houden. Dit hoeft niet de gehele dag te gebeuren maar wel naar redelijkheid en billijkheid. Handhaving zal hierop toezien en boeren aanspreken indien nodig.  

Bij hardnekkige meldingen via de Fixi-app zal de gemeente tekstkarren langs de weg plaatsen om weggebruikers te waarschuwen voor slipgevaar.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: