Hoe naar een duurzaam Schagen in 2030?

SCHAGEN – In een beeldvormende raadsvergadering van de gemeente Schagen gaven drie inleiders vorige week hun visie op een duurzame gemeente Schagen in 2030.

Gijs van Wijk van Urgenda stak van wal in een uur durende bijdrage. Hij ging met name in wat de gemeente kan doen op gebied van gebouwde omgeving, vervoer en voedsel.

De kersverse programmamanager van de gemeente Schagen, Antoon Groot, gaf een beeld welke stappen de gemeente als regisseur moet gaan zetten. Tot slot gaf Peter de Ruijter, oprichter van Groeneweg Slagerijen, zijn persoonlijke visie. Hij wees daarbij op de eigen verantwoordelijkheid van de burger.

Na de inleiders was er gelegenheid voor speeddaten met raadsleden. Inwoners konden hun zegje doen over het onderwerp. Er werd in een aantal groepen verschillende suggesties gedaan.

Verbetering fietspaden om fietsen te bevorderen. De aankoop van een windmolen op zee door de gemeente. Eerst daken vol met zonnepanelen dan pas mogelijk zonneweides.

Friso Teerink, fractievoorzitter Duurzaam Schagen en initiator van de vergadering, was tevreden over de opkomst en bijdragen die geleverd werden.

Een videoverslag gemaakt door Joop Luten is te zien op [url|https://youtu.be/fD4uGPvLFiM|Schagen TV.|ext]

(Foto’s: Joop Luten)

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):