Hete Westfriese Dag van het kind

SCHAGEN – De zevende Westfriese donderdag in Schagen was ‘De Dag van het Kind’. Door de enorme hitte waren de kinderspelen die ‘s middags plaats zouden vinden afgelast.

De dag begon met de optocht waarin wel een kleurrijk schouwspel van clowns en verklede kinderen meeliep. Doordat het vakantie is, dansten maar 12 kinderen mee die er toch veel plezier in hadden. 

Uiteraard kwam daarna de Westfriese dansgroep op het podium. De kinderen werden niet helemaal vergeten, want bij de voormalige ING Bank stond de touwslagerij waar kinderen een touw konden maken en er was een plekje met spelletjes gemaakt.

Later konden de kinderen bij een kraam met afdek worden geschminkt en ook Egon Adel liet zich niet door de warmte weerhouden. Ook hij stond onder een afdakje met zijn Amsterdamse poppenkast waarvan heel veel kinderen genoten.

In de Nieuwstraat stond naast het draaiorgel een aantal oldtimers, auto’s, motoren en trekkers waarvoor veel belangstelling was.

Ondanks de warmte was het een gezellige en zeer druk bezochte dag.

(Foto’s en video: Kitty Mertz en Ed van Oerle)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: