Het kindperspectief in de scheiding

Gepland Agenda

SCHAGEN – Gemeente Schagen organiseert dinsdag 28 november van 19.30 tot 21.00 uur een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden in Pand Raak aan de Laan in Schagen.

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan of al uit elkaar zijn. 

Zo krijgen aanwezigen een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Ook krijgen zij tips en adviezen van deze ervaringsdeskundigen en leren ze om de pijnlijke gevolgen voor kinderen zo veel mogelijk te beperken.

Na de verhalen van de jongeren krijgen ouders  de kans om vragen aan hen te stellen. Ook zijn medewerkers van het wijkteam aanwezig om praktische vragen te beantwoorden.

Een scheiding heeft ook invloed op je omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente samen met Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via www.scheidingsplein.nl/agenda.


Publicatiedatum: 15 november 2023
Categorie: Agenda
Aantal views: 67
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: