Het beeld zit in de steen

SCHAGERBRUG – ‘Het beeld zit in de steen” is het antwoord van Hans Tilroe, woonachtig in Schagerbrug, op de vraag wat hem inspireert bij het beeldhouwen. 

Bij zijn pensionering, 16 jaar geleden, kreeg hij een cursus beeldhouwen als geschenk. Na de cursus heeft zijn beeldhouwtalenten verder ontplooid.

Vanaf 3 oktober is een groot aantal van zijn beelden te zien in het Zijper Museum in de expositie getiteld ‘Hans in Beeld’. Hij gebruikt verschillende soorten steen. Van zacht speksteen tot keihard graniet. 

Alle beelden zijn figuratief. Dieren zijn een geliefd onderwerp voor zijn beelden. Zijn eerste expositie was in het voormalig gemeentehuis van Zijpe. Maar hij heeft ook exposities gehad in de Herboren Toren in Burgerbrug, t Slot in Schagen, Tuincentrum Overvecht en in Dierenkliniek Schagen. Hans vond het leuk dat hij gevraagd werd voor de expositie in Zijper Museum. 

Op de expositie is ook een overzicht te zien van alle gereedschappen die Tilroe gebruikt om een beeld te maken.

Het werk van Hans Tilroe elke zondag en maandag van 12.00 tot 16.30 uur te bewonderen. Toegangskaarten voor het museum inclusief de expositie kosten € 4,-.

(Video Joop Luten)

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: