Heddes krijgt stoepenbeeldbank van JessLokaal
SCHAGEN – Ron Zut, raadslid voor JessLokaal in Schagen, heeft deze week de zelfgemaakte ‘Stoepenbeeldbank’ overhandigd aan wethouder Hans Heddes.
De ‘Stoepenbeeldbank’ toont foto’s van stoepen in de gemeente Schagen die slecht zijn onderhouden.
“Elke foto vertelt een verhaal: van een ouder die met de kinderwagen moet omrijden tot een inwoner die struikelt over een losse tegel”, vertelt Zut.
De gemeente heeft de afgelopen jaren extra geïnvesteerd in onderhoud, maar het beschikbare budget is nog steeds niet voldoende om alle trottoirs en wegen op een acceptabel niveau te brengen.
Met de Stoepenbeeldbank belicht JessLokaal de staat van de stoepen, maar het onderliggende probleem is breder. Ondanks dat de komende jaren meer geld voor onderhoud is gereserveerd, wordt het probleem volgens Zut onderschat.
De foto’s in de Stoepenbeeldbank komen voor een groot gedeelte uit een recente actie waarin de partij had opgeroepen om de Slechtste stoep van Schagen in te sturen.
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal
Jess Lokaal kreeg het de afgelopen 4 jaar niet voor elkaar om de straten en stoepen op te knappen. En dan maken ze er nu een verkiezingsstunt van? Mij kun je oprapen.
Loszittende stoeptegels leiden tot grote ergernis bij inwoners van de gemeente. Gemeentes daarentegen worstelen met hoge kosten en krappe budgetten enerzijds, en een doelmatige en tijdige beheer van de openbare ruimte.
Misschien een rare gedachte, maar zou de gemeente niet moeten stimuleren dat klein onderhoud door bewoners zélf wordt opgelost? Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van sommige gemeentes zijn bewoners verantwoordelijk voor het ijs- en sneeuwvrij houden van de trottoirs bij hun woning. En een loszittende tegel fiksen, dat kan toch bijna iedereen?
Er is al een Fixi website waar bewoners dergelijke zaken kunnen melden. ( Zie link hieronder. ) In plaats van de reparaties altijd over te laten aan het team Ruimtelijk Beheer, zou de gemeente kan ook de inwoners kunnen betrekken bij het oplossen van dergelijke meldingen. Al zou de gemeente alleen maar, als blijk van waardering, een bosje bloemen sturen aan de bewoner die zo’n stoep repareert, dan denk ik dat er heel wat minder slechte stoepen overblijven in Schagen. En een bosje bloemen is een stuk minder kostbaar dan de stratemaker van de gemeente.
Het is maar een ideetje…
https://www.fixi.nl/#/schagen/issue/new+map
@ Peter de G
Volgens mij ben jij iedere keer de wijsneus.
Je voelt je blijkbaar iedere keer aangevallen als het om de gemeente gaat.
Je werkt dus zeer waarschijnlijk zelf bij de gemeente.
Er zijn door reorganisaties keuze’s gemaakt. Keuze’s om vooral veel werk uit te besteden. Of zoals dat zo mooi heet ” ambtenaren ontzorgt willen worden”
Dat is goedkoper (wordt gedacht) maar de service en beleving is er daardoor niet meer. Niemand voelt zich er nu nog echt verantwoordelijk voor.
En de schuld als het fout gaat is dan ook altijd af te schuiven.
( zelf meegemaakt met een defecte straatverlichting…dat heeft maanden geduurd omdat het bedrijf wat het moest komen maken het te druk had aldus de gemeente ) geloof jij dat echt ? Of is het bij een ambtenaar onderop de stapel beland.
De gemeente gaat niet meer voor een tien …maar een zesje is ook voldoende mentaliteit.
De opdracht om straatwerk aan te pakken durft niemand meer te geven omdat de kosten daarvan de pan uit rijzen.
Er is een potje begroot maar die is al lang niet meer toereikend.
Werk uitbesteden is kostenverhoogend !!!!
En de burger maar meer en meer belasting betalen door foute en ondoordachte keuze’s.
Werk ze Peter !
Jammer dat önze gemeente niet meer gaat voor een 10. Het is nu op de schaal misschien een 5. Op zoveel plekken ziet het straatwerk er niet uit. Door het gebruik van de zuig en veegwagen wordt er veel zand weggezogen waardoor het straat werk los komt te liggen. En mede door de druk van de wielen komen ze ook nog scheef te liggen. Het vegen zelf maakt dat de tegels en straatstenen dunner worden en de slijtlaag van die stenen en tegels gaat kapot. De steen en tegel raakt open voor water. Juist dat zorgt er voor dat het water bevriest en uitzet bij vorst. Dat is nu net het probleem van de kapotte en gebroken stenen en tegels. Een echte stratenmaker zorgt dat alles keurig in verband wordt gemaakt. Die beunhazen en kabelleggers maken dit werk uit verband. Dus weer ruimte en naden in straten en stoepen.
Elk uurtje van elke medewerker moet worden betaald. Dus bij inhuur flinke kosten omdat een ieder die zich ermee bemoeit maakt het alleen maar duurder. Dat geldt ook voor beveiliging en wegafzettingen en hun medewerkers.
De burger betaalt via de gemeente het gelach.
Totaal verkeerd gedachten van u Vreek, ik heb geen affiniteit met de gemeente Schagen.
Misschien een nieuw woonplek zoeken als je niets met Schagen hebt. Jouw affiniteit is niet bar best.
Veel stoepen en straten zijn open gelegd voor het leggen van een kabel ’t.b.v. tv, radio en internet.
De geulen waarin die kabel kwam zijn weer dicht gemaakt. Dan weer dicht gestampt en betegeld. Echter door nazakking zijn te vaak de straten en stoepen scheef komen te liggen. Verder heeft de zuigveeg machine erg veel zand en grond opgezogen en door het gewicht van de zig veeg machine verzakt. Mede door te weinig zand onder de tegels zijn tegels vaak verzakt en scheef komen te liggen. Gemeentelijk toezicht als wegbeheerder is slecht uitgevoerd. De aansluiting van tegels op elkaar is ook slecht.
Fixi-meldingen van burgers zijn hiervoor niet passend omdat dit een structurele uitdaging is.
ALDUS WIJSNEUS EN ALLESWETER NATUURLIJK SCHAGEN.
In mijn reactie bedoelde ik dat niet alleen de gemeente zorg droeg aan verzakkingen maar ook de leggers van kabels en leidingen.
De reactie van wijsneus petertje slaat kant nog wal en is ongepast.
Aristoteles, Plato, Socrates en Natuurlijk Schagen. Om trots op te zijn.
“De gemeente heeft de afgelopen jaren extra geïnvesteerd in onderhoud, maar het beschikbare budget is nog steeds niet voldoende om alle trottoirs en wegen op een acceptabel niveau te brengen.”
Als de gemeente dat echt had gedaan, zouden de trottoirs er heel wat beter uit zien. De waarheid is, dat er decennia lang geen fatsoenlijk onderhoud aan de trottoirs is gepleegd. Er zijn hele straten waar de tegels compleet zijn verkruimeld en verzakt. Levensgevaarlijk, vooral voor de mensen die slecht ter been zijn.