Hartje Winter bij SKRS De Nes (video)

SCHAGEN – SKRS De Nes in Schagen doet dit jaar mee met de campagne ‘Hartje Winter’ die voor de derde keer wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie.

In de provincie Noord-Holland doen ruim 150 kinderopvanglocaties en zo’n 8600 kinderen in de maand januari drie weken mee met ‘Hartje Winter’. Een van die locaties is de SKRS locatie aan de Nes. Het doel van de campagne is om kinderen in de winter meer buiten te laten spelen.

Vanwege de campagne ‘Hartje Winter’ zijn er bij de SKRS De Nes speciale activiteiten voor de kinderen. “Als er sneeuw ligt dan doen we een sneeuwballengevecht met sneeuw, zo niet dan doen we het met krantenpapierproppen. We hebben ook water in de vriezer gelegd. Dat is bevroren en de kinderen kunnen dat stuk ijs dan bewerken”, zegt Marga Zomerdijk , pedagogisch medewerker bij SKRS BSO De Nes.,

De 8-jarige Sue-Emmely krijgt veel energie van het buitenspelen en ze vindt het leuk om te skeeleren en te rennen. De 9-jarige Florian is graag buiten om te voetballen. Beide kinderen geven aan dat ze liever buiten spelen dan dat ze warm binnen zitten.

 

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):