Harry Piekema in Theater Scagon De Luxe

SCHAGEN – Acteur Harry Piekema, kwam zaterdagavond naar theater Scagon De Luxe in Schagen met zijn voorstelling ‘Hoogvlieger’. 

Piekema is in het verhaal gedoken Van Icarus en zijn geniale vader Daedalus in de Griekse mythologie. Hij nam het publiek mee in de wereld van de goden en hun verleidingen die heel eigentijds over kwamen. 

Vader en zoon worden door koning Minos gevangen gehouden en Daedalus die naast architect en beeldhouwer ook uitvinder was, bedacht een manier om te ontsnappen door middel van vleugels. Hij waarschuwde Icarus niet te hoog en niet te laag te vliegen. Dat mocht niet baten want in zijn enthousiasme werd Icarus roekeloos en stortte neer in de Egeïsche zee.

Piekema die soepel over het toneel beweegt en een boeiende verteller is, betrok het publiek ook heel leuk bij zijn voorstelling. Hij zette in anderhalf uur een interessant, maar ook amusant verhaal neer.

(Foto: Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):