Hangbuikzwijntjes naar Tuitjenhorn (update)

TUITJENHORN – Liefst 7 mini-hangbuikzwijntjes zijn opgevangen bij DierenOpvangCentrum Schagen en Omstreken in Tuitjenhorn.

Ze werden zwervend aangetroffen in het westelijk havengebied van Amsterdam. In de regio daar bleek er geen enkele mogelijkheid om de dieren op te vangen.

Na overleg met de politie en gemeente Amsterdam is er besloten de dieren een tijdelijke plek te geven op de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn, waar de ruimte is voor dit stel en tevens een vergunning is om varkens op te vangen.

Het gaat om een moederdier en zes jongen van ongeveer 4 maanden oud.

Voor al deze dieren worden op korte termijn nieuwe tehuizen gezocht.

Update

Dankzij alle media-aandacht zijn er veel reacties gekomen op het bericht over het gedumpte moederhangbuikzwijntje met haar zes jonkies. Zij werden tijdelijk ondergebracht bij DierenOpvang Schagen in Tuitjenhorn.

Ook Dafne Westerhof van ‘Het beloofde varkensland’ uit Amstelveen kwam een kijkje nemen en zij bood een definitieve plek aan voor het hele varkensgezinnetje.

De familie blijft nog een paar dagen bij de DierenOpvang Schagen/Hollands Kroon om op rust te komen en zal daarna vertrekken naar hun nieuwe woonplek.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: