Handtekening voor behoud Oldskoel overhandigd

SCHAGEN – 270 belanghebbenden hebben hun handtekening gezet onder een actie van Tine Dol voor behoude van Oldskoel in Burgerbrug. 

De handtekeningen werden vrijdagochtend voor het gemeentehuis in Schagen overhandigd aan wethouder Joke Kruit. Ze werden opgehaald in het dorp en tijdens een kunstmarkt in Oldskoel. 

Tine, die regelmatig OldSkoel bezoekt maar niet betrokken is bij de organisatie, wil de functie die OldSkoel nu heeft als cultureel centrum behouden voor Schagen. Het huidige bestuur van OldSkoel staat ook achter deze actie. 

Het bestuur van Oldskoel wilde € 300.000,- investeren in het gebouw, maar zag daar recent van af na tegenwerking vanuit een deel van het dorp en een aantal partijen in de gemeenteraad. Zo werden vragen gesteld over de manier waarop de verkoop van Oldskoel tot stand was gekomen. 

Tine Dol wil met haar actie juist laten zien dat er wel degelijk steun was voor het initiatief.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: