Haka haka puf puf voor Regius musical

SCHAGEN – Leerlingen van het Regius College Wilhelminalaan in Schagen kregen woensdag een haka workshop van Robert Bouman in aanloop naar hun uitvoering van Vaiana de musical.

De volledige productie ligt in handen van leerlingen zelf. Zo is er een techniek-, decor-, kostuum- en grimegroep, uiteraard een cast met zangers, acteurs en dansers en een aantal leerlingen die de back office regelen zoals tickets en social media. Teun van Paridon is general manager en coördineert de groepen. “Het is ontzettend gaaf om zoveel samen te werken, dat leer je niet vanuit een boek maar alleen in de praktijk”, aldus de aspirant opvolger van Joop van den Ende.

In het verhaal van Vaiana vormt haka een belangrijk onderdeel. Hidde Stam vertolkt de rol van Maui die tijdens de voorstelling een haka zal doen. “Er zijn bepaalde regels, je kan en mag niet zomaar een haka doen uit respect voor die cultuur”, zegt Stam.

De voorstelling van Vaiana is op 7 juni in het Regius College Wilhelminalaan. Er zijn nog kaarten beschikbaar via deze website.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Kim
    Kim zegt:

    Wat een super leuk item! ‘ in z’n korte broekje’ , gierend van het lachen hier!

Reacties zijn gesloten.