Guda telt dit weekend de tuinvogels (video)

SCHAGEN – Guda Numeijer uit Schagen telt al sinds 2020 fanatiek mee met de Nationale Tuinvogeltelling en ook dit jaar telt ze weer mee. 

In het weekend van 26,27 en 28 januari kan iedereen in Nederland weer meedoen met de de Nationale Tuinvogeltelling. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen een halfuur de vogels in hun tuin of balkon tellen. De telling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland.

Guda Numeijer is bestuurslid bij Vogelwerkgroep Tringa en vindt het ontzettend leuk om elk jaar mee te doen. “Ik zit in mijn hoekje op de bank en dan kijk ik naar mijn vogelboom. Er zijn veel verschillende soorten te zien en ik zou balen als ik in het halfuur dat ik tel geen vogel in mijn boom heb zitten.” Guda hoopt een vogel in het bijzonder nog te zien. “Het zou mooi zijn om de grote bonte specht in mijn boom te hebben.”

Mensen die meedoen kunnen hun tellingen doorgegeven via mijntuinvogeltelling.nl

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Guda Numeijer
    Guda Numeijer zegt:

    De vogels zijn geteld, twee pimpelmezen, een merel, een roodborst en een winterkoninkje, die heb ik nog niet eerder in mijn tuin gezien.

Reacties zijn gesloten.