GS wil mogelijk pilot in Schagen Oost

SCHAGEN – Gedeputeerde Staten van Noord Holland denkt aan een pilot om in Schagen Oost een permanente locatie te realiseren voor de huisvesting van spoedzoekers. 

Dat schrijft Gedeputeerde Staten naar aanleiding van vragen van Eric Jensen van de fractie van JA21. 

De gemeente Schagen denkt al langer na over de bouw van tijdelijke woningen in Schagen Oost voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Een plan daarvoor zou al na de zomer van 2022 worden gepresenteerd. 

Schagen Oost is door de provincie echter aangemerkt als Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL) waarin niet mag worden gebouwd. 

Er heeft inmiddels bestuurlijk overleg plaatsgevonden tussen de gemeente en de provincie. 

Gedeputeerde Staten wil nu aan Provinciale Staten vragen of van Schagen Oost een permanente locatie kan worden gemaakt voor de huisvesting van spoedzoekers via een ontheffing of als pilot. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
8 antwoorden
 1. Marianne
  Marianne zegt:

  In t Zand worden 300 koopwoningen gebouwd. Als de burgemeester extra statushouders vraagt aan Den Haag dan moet de gemeente ook om geld vragen om koopwoningen te kopen int Zand. Want nu neemt de wachtlijst in Schagen toe en kunnen nieuwkomers niet in `t Zand wonen. De wachtlijst is zo lang voor betaalbare huurwoningen dat het voorrang geven aan derden een vorm van bestuurlijk geweld is. Hoe er omgegaan wordt met woningzoekenden en de woningnood is vergelijkbaar met het toeslagenschandaal. Dat moet stoppen.

  Beantwoorden
 2. Muntje
  Muntje zegt:

  Tegen verdere uitbreiding van woningen voor spoedzoekers dar er al genoeg gedaan is voor deze mensen. Acuut woningen voor onze eigen inwoners die al jaren en jaren in een verdomhoekje zitten voor een woning. Wordt tijd dat de hotemetoten in Den Haag vooral de linkse hap met spoed iets gaan doen aan de permanente instroom van asielzoekers wat niet meer houdbaar is gezien ook het draagvlak van de Nederlanders die bijna tot het nulpunt is gedaald.

  Beantwoorden
 3. Jac
  Jac zegt:

  En de gaan we weer, alles voor de buitenlanders. Het schuift zo lekker he, Burrie van Kampen. Asielzoekers is het verdienmodel van gemeente Schagen aan het worden, naast alle toeristische verhuurzooi. Wat een …(vrouwelijk geslachtsdeel) gemeente.

  Beantwoorden
  • Peter Scholte
   Peter Scholte zegt:

   De linkse bende komt er nog wel achter ! Als er straks geen lhbtqetc persoon over staat kan lopen zonder in elkaar getimmerd/beroofd/vermoord te worden.
   Andere culturen verdragen dit nou eenmaal niet.

   Oh en hier geen last van stikstofuitstoot ofzo ? Boeren verplicht eraf, en snelzoekers ( = nog vriendelijker woord voor statushouders) erop

   Landverraad is het !

   Beantwoorden
   • Peter Scholte
    Peter Scholte zegt:

    En links (heks d66) maar vragen waarom rechts zo in opkomst is ?

    Denk is goed na ! Dat is jullie schuld klaplopers. Zonders extreem links is er ook geen extreem rechts.

    Het midden kan helaas door links niet meer gevonden worden.

    Beantwoorden
 4. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Ongeloofelijk dit !
  Voor onze kinderen kon niks ! Nooit huizen gebouwd voor ouderen en kinderen.
  Wat een ondemocratisch rotzooi is het hier. De inwoners is niets gevraagd.
  Alles voor de omvolking !

  Daaaag Nederland
  Gaaf landje !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: