Grote opkomst bij lichtjestocht Schagen

SCHAGEN – De lichtjesoptocht in Schagen tegen de coronamaatregelen heeft woensdagavond enkele honderden demonstranten getrokken. 

De lichtjestocht was via social media aangekondigd. Rond 19.00 uur was het Slotplein bij de Schager bibliotheek te klein voor alle belangstellenden. 

“Wij lopen voor de toekomst van onze kindjes. Die gunnen wij hetzelfde vrije leven als wij hebben gehad”, zei organisator Astrid Straathof. 

Met lichtjes en fakkels vertrokken ze even na 19.00 uur voor een vreedzame demonstratie door het centrum van de stad. Voorop reed de trekker die al vele maanden tegen de coronamaatregelen demonstreert. 

Er liepen ook opvallend veel kinderen mee met de lichtjestocht.

(Video: Ed van Oerle)

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
13 antwoorden
 1. Lekker dom
  Lekker dom zegt:

  In de RIVM cijfers zijn er vandaag (19-01-2022) 155 nieuwe positief geteste personen inwoners van de gemeente Schagen. Omicron verspreid zich snel. Dus ga dicht bij elkaar staan en je draagt dit zo over.
  Dus het gevolg is dat er door jouw gedrag voorlopig nog veel dicht zal blijven..

  Beantwoorden
   • Lekker dom
    Lekker dom zegt:

    Ik denk niet dat Den Haag alles naar de kl…… helpt. Daar zitten bestuurders die het gehele land in orde wil houden. Al die opstandelingen tegen het virus zorgt ervoor dat dit virus onder ons blijft voortwoekeren. Mogelijk zelfs weer met een andere nog meer dodelijker variant. Dat zou je toch niet willen dat jouw maar ieders naaste komt te overlijden terwijl dat helemaal niet nodig is.
    Elke PCR test kost ca 41 euro. Verder zijn er je transport kosten en de benodigde tijd. Bij de positieve test heb je ook te maken met alles wat nodig is voor de quarantaine. Als het virus onder ons blijft komen ook al die kosten terug jaar in jaar uit..

    Beantwoorden
  • Waarom zo negatief ?
   Waarom zo negatief ? zegt:

   Dat is 0,32% Is daar nu deze negatieve reactie voor nodig? Zeker bij zo’n vreedzaam en liefdevol initiatief.
   Angst is een keuze en om daar een zondebok voor te zoeken is gevaarlijk

   Beantwoorden
  • Ed Rietdijk
   Ed Rietdijk zegt:

   Heel veel onwetender kan je niet reageren volgens mij, dat omicron heel besmettelijk is zal niemand ontkennen, maar de cijfers leren ons dat ondanks de torenhoge besmettingen de zuekenhuis opnames verminderen en de ic opnames al helemaal. Dat alles langer dichtbliift is dus meer te wijten aan onwetende mensen die zich mee laten nemen in deze zinloze maatregelen die nu van kracht zijn. Maar, slaap rustig verder!!

   Beantwoorden
   • Dirk
    Dirk zegt:

    En daar gaan we weer een minderheid scheld de meerderheid uit voor onwetend.
    Gelukkig is de meerderheid thuis gebleven en heeft daarmee een bijdrage geleverd aan het bestrijden van een vervelend virus.

    Beantwoorden
    • Respecteren
     Respecteren zegt:

     Schelden heeft geen zin natuurlijk helemaal mee eens. Maar jezelf een heldenrol toe-eigenen en aandragen als argument evenmin.
     Iedereen maakt hierin voor zover mogelijk zijn eigen keuzes en en het zou mooi zijn als we die op een beschaafde manier van elkaar zouden kunnen respecteren.

     Beantwoorden
     • Dirk
      Dirk zegt:

      Dat van die heldenrol snap ik even niet maar je hebt gelijk dat ieders mening respect verdiend. Het is alleen zo dat iedereen nu wel weet hoe makkelijk dit virus door contacten overgedragen wordt. Daarom heeft de gedachte achter de protesten respect verdiend en zijn begrijpelijk, maar de uitvoering door met een paar honderd mensen dicht bij elkaar door de stad te lopen dwingt echt geen respect af en draagt niet bij tot het bestrijden van deze pandemie..

     • Verbinding ipv verdeeldheid
      Verbinding ipv verdeeldheid zegt:

      @Dirk

      Onvrede, frustratie, moedeloosheid, zorgen, wantrouwen, verdriet, boosheid en onzekerheid maar aan de andere kant ook juist eenheid positiviteit, kracht en weerbaarheid en welke emoties nog meer. Op zo’n oprechte liefdevolle en verbindende manier kan dit uiting vinden en is ook nodig om de onderliggende druk wat van de ketel te halen. Het geeft ook een duidelijke signaal af van wat er onder de bevolking allemaal leeft. Het is een beweging gebaseerd op liefde en verbinding en dat is hard nodig omdat er enorm veer verdeeldheid en cynisme heerst en daar kan je jezelf van afvragen of dat een basis is waarmee je wil leven of na wilt laten aan volgende generaties.
      Het gaat hier echt ergens over en je zou wensen dat meer mensen de ogen hiervoor zouden durven openen door uit hun angst vandaan te komen. Dat is de wens

 2. Ed Rietdijk
  Ed Rietdijk zegt:

  Gellukkig hebben veel mensen gehoor gegeven aan de oproep om vreedzaam te protesteren tegen de onzinnige buiten proportionele maatregelen die gevaccineerd en niet gevaccineerd treffen. Tijd voor een evenwichtig op de volksgezondheid gericht beleid.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: