Grote Clubactie goed voor € 52.734,-

SCHAGEN – De leden van sportclubs zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Schagen haalden de verenigingen in totaal € 52.734,- op.

Het grootste deel daarvan ging naar de grootste club, Schagen United die ontving € 10.176,-. Veel clubs uit de gemeente deden mee met de actie en haalden daarmee een mooi bedrag op voor hun vereniging.

Van de opbrengst gaat uiteindelijk 80% van het bedrag naar de vereniging. De overige 20% gaat naar de organisatie achter de Grote Clubactie. In Nederland werd dit jaar in totaal meer dan 10 miljoen euro opgehaald.

Veel loten werden dit jaar digitaal verkocht. Via WhatsApp en qr-codes werd het bereik groter en konden mensen makkelijker meedoen. Daardoor zijn er dit jaar in Nederland 1,6 miljoen loten verkocht. Vorig jaar waren dat er 1 miljoen.

De trekking van de loterij is woensdag 8 december. Naast een cheque van € 100.000,- kun je ook een auto of nieuwe keuken winnen.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: