Groots feest voor jonge molenaars op Wieringen

WIERINGEN – Tijdens De Nationale Molendagen, die gehouden worden op zaterdag 14 en zondag 15 mei, staan de Wieringer Molens in het teken van de molenaar waarbij veel aandacht is voor jeugd.

Tijdens de Molendagen wordt gevierd dat het Gilde van Vrijwillige Molenaars, dat de opleiding van nieuwe molenaars verzorgd, alweer 50 jaar bestaat.

Bij molen De Hoop aan de Hofstraat 57 in Den Oever zijn op zaterdag 14 mei allerlei activiteiten in en rond de molen, die gericht zijn op kinderen. 

Ze mogen de molenaar helpen met de molen te laten draaien. Ook kunnen ze in de molen met een meelzeef aan de gang om van volkoren meel mooie fijne bloem te maken. Zijn al die taken goed uitgevoerd, dan krijgen de kinderen een mini-molenaars certificaat.

Voor de oudere bezoekers zijn er natuurlijk rondleidingen. De 368 jaar oude molen zit vol met verhalen, die de molenaar graag vertelt.

Op zondag 15 mei zijn zowel molen De Hoop als ook molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Als er voldoende wind is, worden er demonstraties gegeven van het malen van graan.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: