GroenLinks organiseert politiek café

Gepland Politiek

BARSINGERHORN – GroenLinks Hollands Kroon organiseert politiek café met het thema: de betekenis van water- & bodemsturend beleid voor het klimaat, de energietransitie en de biodiversiteit.

Volgens de Bestrijdingsmiddelenatlas is het oppervlaktewater in de Kop van Noord-Holland aanzienlijk vervuild door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit en de beschikbaarheid van water en bodem zijn de basis van ons bestaan en daarmee van groot belang voor alle mensen, voor natuur, landbouw, energievoorziening, scheepvaart en industrie. Door het veranderende klimaat stijgt de zeespiegel en hebben we afwisselend te maken met grote wateroverlast en extreme droogte.

De problemen mogen niet zomaar worden afgewenteld op toekomstige generaties. Door water en bodem sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening, kunnen we in Nederland ook in de toekomst met een ander en grillig klimaat blijven leven, wonen en werken. Ook lokaal is er veel aandacht voor een gezonde bodem, voldoende en schoon water en meer biodiversiteit. Het gaat dus niet alleen om hoe de politiek in Haarlem, Den Haag en Europa deze problemen aanpakt, maar ook om lokale initiatieven in de praktijk die ons land beter bestand maken tegen klimaatverandering.

het Ideeëntheater
Er zijn een Tweede Kamerlid, een Statenlid, mensen van Meer Bomen Nu en een biologische bollenboer uitgenodigd om hun visie hierop te horen en te bespreken op 17 februari. Het evenement vindt plaats in het Ideeëntheater gelegen in Barsingerhorn. Iedereen is van harte welkom.

Avatar foto
Alicia Vos is sinds februari 2024 werkzaam als social media- en weekendredacteur voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via alicia.vos@noordkopcentraal.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Matthew B
  Matthew B zegt:

  Groene brigade on tour !

  Verspreid de klimaathoax.
  Als we niet klimaatneutraal worden vergaat de wereld.
  Alleen Nederland kan daar wat aan doen. Als wij hier op onze postzegel klimaatneutraal worden blijft de wereld bestaan.

  Sluit je aan bij de Rebelletjes die zich overal aan vastplakken en de uitgerangeerde actrices.
  Beteken wat voor de wereld.
  Red de planeet.

  Volg Frans ,onze verlosser !!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):