Gratis sporthulpmiddel proberen

NOORDKOP – De Noordkop-gemeenten hebben zich aangesloten bij het landelijke project sportmiddelenuitleen voor mensen met een fysieke beperking. 

Het doel is de mogelijkheid bieden eerst eens een sporthulpmiddel uit te proberen voordat het gekocht wordt. Zo kunnen mensen met een fysieke beperking eerst kijken of de sport wel bij hen past. De hulpmiddelen worden minimaal een week tot maximaal zes maanden uitgeleend.

Jessica Derks uit Hippolytushoef heeft een fysieke beperking en vindt het een prachtig initiatief en wil dolgraag als ambassadeur optreden. “Ik vroeg me al langer af waarom onze gemeente niet aangesloten was. Het is zo eeuwig zonde van het geld als je eerst iets aanschaft en er later achter komt dat het toch niks voor je is”, aldus Derks.

In de uitleenpool zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar, de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en running frame. 

De uitleen is gericht op de leeftijd vanaf ongeveer 16 jaar. Dit heeft te maken met de maatvoeringen van de voorzieningen in het assortiment. 

Vanaf 15 februari is Uniek Sporten Uitleen voor in ieder geval twee jaar beschikbaar in de Noordkop. Een hulpmiddel aanvragen kan via www.unieksporten.nl/uitleen.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):