Gratis mondneusmaskers voor mantelzorgers

SCHAGEN – Mantelzorgers kunnen gratis mondneusmaskers ophalen bij de apotheek om besmetting van degene voor wie de mantelzorger zorgt te voorkomen.

Nu het aantal besmettingen met corona fors toeneemt, krijgt de Mantelzorglijn weer meer vragen over beschermende materialen.

Er geldt een aantal voorwaarden: het risiconiveau in de regio waar degene voor wie de mantelzorger zorgt woont is ernstig of zeer ernstig volgens het coronadashboard op Rijksoverheid.nl.

Verder moet er sprake zijn van intensieve mantelzorg, daarvan is sprake bij meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden. Ook mag de mantelzorger niet op hetzelfde adres wonen als de zorgvrager.  

Als de mantelzorger voldoet aan de voorwaarden, kan hij of zij een pakket met maximaal 100 mondneusmaskers ophalen bij de apotheek van de zorgvrager. Is de zorgvrager besmet met corona, dan kan de mantelzorger beschermende kleding krijgen. Hiervoor is een recept nodig van de GGD of de huisarts.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: