Grandioos Nieuwjaarsconcert Scagon De Luxe

SCHAGEN – Voor de 9e keer organiseerde Meesterlijk Schagen Nieuwjaarsdag een Nieuwjaarsconcert in Theater Scagon De Luxe in Schagen, waarvoor het Lincan Trio werd uitgenodigd.

Het was een schot in de roos want dit virtuoze trio, bestaande uit vader Gianni Lincan op cimbaal, zoon Albert op viool en zoon Florin op piano speelden de sterren van de hemel.  Muzikanten in hart en ziel die moeiteloos de harten van het publiek wisten te veroveren met hun Roemeense, Hongaarse en Russische muziek die zij naar hun eigen muzikale arrangementen hadden vertaald.

Met één blik naar elkaar maakten zij zich meester van een solo waarin zij elkaar to grote hoogte wisten op te jagen. Gianni bespeelde de cimbaal waarover hij uitleg gaf omdat het een instrument is dat je niet vaak ziet. Daarna was er een oliebol en champagne en kon het publiek het trio nog ontmoeten. Het was een geweldig begin van een nieuw cultureel jaar.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):